Hjälp mig lite nu.

Jag sitter och undrar lite.
Undrar vad man ska ta och läsa nu.
Har inte direkt läst mycket senaste tiden, man tappar lite lusten när man ska sitta och läsa skolböcker.
Man får inte det där riktiga suget att läsa då.
Av någon anledning.
Just nu sitter man och läser för fullt om kärlkramp och hjärtinfarkt och det må inte vara dom minst intressanta ting jag läst om senaste, men det är inte heller något jag sitter och njuter av att läsa heller.

Det är för dåligt.
Man hamnar framför tv:n istället.
Känns mer "ledigt" om man sitter och slipper tänka en stund. Eller åtminstone låtsas som om man inte tänker för en timme eller två.
Men vad gör man?
Kanske läser något istället för att gnälla?
Nej, det känns osannolikt.
Då har jag ju inget att skriva om.

Men jag vill ha något spännande och intressant att läsa. Mest intresserad av någon form av skönlitteratur just nu. Något man kan fastna i och imponeras över.
Så ge mig några bra tips.
Alla tips är välkomna. 
 
Vad som helst.

Någon?
....
...
..
.


Vår, sommar och alkohol.

Ja nu börjar det bli lite varmare igen.
Och visst är det trevligt med lite värme ibland.
Lite ljus.
Lite ledigt (för vissa).
Som student är det mer full ångest över sommarjobb, få ihop till räkningarna, planera inför hösten osv.
Men nu ska jag inte gnälla över det. Sommarjobb är fixat, hösten erbjuder arbete eller studier och resten får helt enkelt lösa sig på vägen. Man kan tyvärr inte ha hela framtiden planerad för sig, eller tyvärr kanske är fel ord... lyckligtvis kanske är ordet jag söker.

Men just nu så är iallafall vår/sommaren planerad från första snödroppen tills dess att löven börja gulna på träden och fru höst knackar på dörren. Poetiskt, eller hur?
Så den biten är avklarad för stunden. 

Så nu blir det plugg kombinerat med arbete. Det kommer bli spännande för nu kan man inte ligga på latsidan längre. Men saken är den att jag just nu inte ser några större problem med det. Jag ser fram emot att få göra något på dagarna. Inte bara läsa kapitel 1-6 och svara på 10 frågor om urinvägsinfektion. Det är inte ointressant, det är fruktansvärt ointressant men något man måste lära sig. Nu får man åtminstone någon praktisk nytta för sina teoretiska kunskaper och det ska faktiskt bli riktigt intressant. Och få komma ut ur lägenheten och slita lite kommer göra gott.

Men nog om det nu. 
Jag skriver allt mer sällan i min blogg och det är som det är, men jag försöker åtminstone hålla lite liv i det här eländet genom att skriva ner en tanke eller två med jämna mellanrum. 
Så detta är vad ni får för tillfället. 

Har vart lite fest här i helgen. Inte så jäkla lite heller faktiskt om man ska vara helt ärlig. Och som vanligt då jag dricker så blir jag dödligt bakfull. Jag kommer med lite tur vara återställd till nästa helg, och då ska jag som mest dricka en kopp té. Kanske är det åldern som kommer smygandes med sitt sunda förnuft, eller så är det bara jag som försöker inbilla mig att jag har något sunt förnuft, men jag uppskattar inte alkoholens rus på samma sätt som i ungdomens dar. Det kan fortfarande vara riktigt kul att gå ut med ett stort sällskap av goda vänner, men jag har svårt att tänka mig att vi inte hade haft lika kul utan alkohol. Då hade jag desutom sluppit bakfylleångest och kontoutdrag som ger mig magknip. Men av någon anledning så går man inte ut nykter, kanske är det för att man omöjligt skulle kunna stå ut med alla kalaspackade 18-55 åringar som följer reptilhjärnans minsta vink eller så är det bara så att det bryter mot våra kulturella föreskrifter om hur utelivet ska se ut.
Man får ju inte glömma hur många arbetstillfällen det skapar med våra fredag/lördags nöjen:
Först och främst alla krogar som säljer alkoholen och står för lokal och musik för en överkomlig summa av 100<.
Vill man slippa ytterkläder och eventuella väskor så kostar detta också en slant.
Alla poliser som måste håva in eventuella bråkstakar och allt för påverkade människor.
Korvgubben som står mellan krogen och bussen och förser alla välförfriskade människor med en bamse med rostadlök och senap....
Och alla andra snabbmats kedjor och resturanger som har öppet natten lång för att locka kunder som mer än gärna beställer enorma portioner mat för att sedan spy upp dom i taxin/bussen hem.
Vilket givetvis leder till nästa yrkeskategori som lever på alkoholens bekostnad.
Taxi och busschaufförer. Hur skulle dom annars ha råd med den där nya altanen om dom inte kunde jobba lite extra på helgnätterna för att dra in en extra slant?
Sen kommer vi till sjukhusen och akuten som skulle vart tom och ödslig på helgnätterna/kvällarna om det inte vore för alkoholen. Flera heltidstjänster skulle få sägas upp och ren misär hade väntat dessa människor. 
Och när vi väl är inne på det så tänk på amulanserna? Vad skulle dom få åka ut på om inte alkoholens krokben var framme och spräckte skallar? Det hade aldrig funkat. 
Vårat välfärdssamhälle är byggt på alkoholens grunder. 
Så vad ska pryda den framtida 200-hundringen? 
"För Sverige i tiden. Malt. Humle. Jäst. Vatten." 
Och en bild på en storstark. 
....
...
..

RSS 2.0